Przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie w życiu każdego z Nas. Pragniemy dołożyć wszelkich starań, aby zostało zorganizowane a najwyższym poziomie i było niezapomnianym przeżyciem dla Państwa i Państwa bliskich.
Podczas organizacji wesela postaramy się spełnić Państwa indywidualne życzenia w odniesieniu do menu lub wystroju sali.
Dodatkowo w ramach współpracy możemy polecić fotografów, video filmowców, wynajem samochodów do ślubu, hotel, zespoły muzyczne i transport gości weselnych. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
MENU WESELNE PROPOZYCJA I
nie dotyczy Wesela organizowanego w sobotę
Cena 310 zł za osobę
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą, Toast lampką wina musującego
PRZYSTAWKA
Galantyna drobiowa z dressingiem owocowym
Płatki delikatnego kurczaka z sosem żurawinowym na miksie chrupiących sałat
PIERWSZE DANIE (proszę wybrać jedno)
Krem z zielonego groszku z grzankami ziołowymi
Krem z białych warzyw z chipsem ziołowym
Żurek staropolski z białą kiełbasą i płatkami chrupiącego bekonu
Tradycyjny rosół wołowo - drobiowy z makaronem
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Krem z pomidorów z bazylią i serem mozarella
Krem z pieczarek podany z grzanką
DRUGIE DANIE podawane na półmiskach (proszę wybrać dwa rodzaje)
Roladki z indyka z farszem szpinakowo – serowym w sosie śmietanowym
Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym
Soczysta pieczeń z karczku
Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami i serem
Pierś z kurczaka w panierce migdałowej lub sezamowej
Rolada śląska
Soczyste udka w miodzie
Dodatkowo trzecie mięso: plastry soczystej szynki faszerowanej boczkiem i czosnkiem
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA (proszę wybrać dwa rodzaje)
Ziemniaczki z wody podane z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Ziołowe puree ziemniaczane
Ziemniaczki opiekane
Ryż z zielonym groszkiem
SURÓWKI (proszę wybrać dwa rodzaje)
Marchew z selerem lub ananasem
Buraczki podane na zimno
Seler z rodzynkami i orzechami
Modra kapusta
Mizeria
Buraczki na ciepło
Kapusta biała zasmażana
Sałatka wiosenna w sosie vinegrette
DESER (proszę wybrać jeden rodzaj)
Puchar lodowy z sosem owocowym i bitą śmietaną
Mus czekoladowy z sosem wiśniowym
Sorbet cytrynowo- truskawkowy ze świeżym liściem mięty
PRZEKĄSKI ZIMNE (proszę wybrać osiem rodzajów)
Półmisek mięs pieczonych i swojskich wędlin podanych z chrzanem
Tymbaliki z kurczaka
Łosoś w galarecie
Śledź w oleju z kaparami, papryką i blanszowaną cebulką
Śledź w śmietanie
Pieczony domowy pasztet ze śliwką
Sałatka z pora i wędzonej makreli
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka ryżowa z kurczakiem, ananasem i rodzynkami
Koreczki z pomidora, serka mozarelli i świeżej bazylii
Jajka faszerowane pastą pieczarkowo-pietruszkową
Filet z indyka w galarecie
Dodatkowo: Pomidor, ogórek konserwowy, pikle, koszyk świeżego pieczywa, masło
PIERWSZA CIEPŁA KOLACJA serwowana (proszę wybrać jedną)
Indyk pieczony w sosie winnym z bukietem warzyw blanszowanych i ryżem
Pierś z kurczaka w sosie serowym ze strudlem ziemniaczanym i pieczonymi pomidorami
Kieszonka ze schabu faszerowana śliwkami i boczkiem podana z opiekanymi ziemniakami
Filet z kurczaka zawinięty bekonem podany na marchwiowo-porowym tagliatelle, sos tymiankowym, puree ziemniaczane
DRUGA CIEPŁA KOLACJA serwowana (proszę wybrać jedną)
Boeuf Strogonow
Ragu z indyka duszone w sosie śmietanowo – szałwiowym z cukinią i pomidorami
TRZECIA CIEPŁA KOLACJA serwowana przez kelnerów (proszę wybrać jedną)
Krem szpinakowy z prażonym boczkiem
Krem żytni z pasztecikiem mięsnym i kwaśną śmietaną
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz czerwony ze złocistym krokiecikiem mięsnym
SŁODYCZE
Słodki stół ciast 4 rodzaje - do wyboru , Świeże owoce
NAPOJE - BEZ OGRANICZEŃ
Kawa z ekspresu w kilku wariantach, herbata, Coca – cola 500ml , Fanta 500ml , Sprite 500ml , Kropla Beskidu gazowana 500ml, Soki Cappy pomarańcza, jabłko, grapefruit w dzbankach
MENU WESELNE PROPOZYCJA II
na przyjęcie organizowane w sobotę lub inny dzień tygodnia
Cena 350 zł za osobę
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą, Toast lampką wina musującego
PRZYSTAWKA (proszę wybrać jedną)
Szynka parmeńska ze szparagami z sosem holenderskim
Tatar z krewetek
Płatki delikatnego kurczaka z sosem żurawinowym na mixie chrupiących sałat
PIERWSZE DANIE (proszę wybrać jedno)
Zupa serowa z pulpecikami mięsnymi
Krem z grzybów leśnych z grzanką
Krem brokułowy z chipsem z wędzonego boczku
Tradycyjny rosół wołowo - drobiowy z makaronem
Krem z pomidorów z bazylią i serem mozarella
Krem z białych warzyw z chipsem ziołowym
DRUGIE DANIE podawane na półmiskach (proszę wybrać trzy rodzaje)
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu lub w sosie z białego wina i musztardy dijon
Duszona szynka w sosie szalotkowym na białym winie z tymiankiem
Medaliony z indyka w sosie z grzybów leśnych
Stek z łososia w sosie cytrynowo – kaparowym
Sakiewka ze schabu nadziewana suszonymi pomidorami i wędzonym boczkiem
Pierś z kurczaka w panierce migdałowej lub sezamowej
Rolada śląska
Soczyste udka w miodzie
Roladki z indyka z farszem szpinakowo – serowym w sosie śmietanowym
Soczysta pieczeń z karczku
Dodatkowo czwarte mięso: plastry soczystej szynki faszerowanej boczkiem i czosnkiem
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA (proszę wybrać trzy rodzaje)
Kompozycja dzikiego i białego ryżu
Talarki ziemniaczane z boczkiem
Ziemniaki gratin
Ziemniaczki z wody podane z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Ziołowe puree ziemniaczane
SURÓWKI (proszę wybrać trzy)
Mix fasolki szparagowej w bułce i maśle
Bukiet pieczonych warzyw w ziołach
Marchew z selerem lub ananasem
Buraczki podane na zimno
Seler z rodzynkami i orzechami
Mizeria
Buraczki na ciepło
Kapusta biała zasmażana
Sałatka wiosenna z sosem vinegrette, Modra kapusta
DESER (proszę wybrać jeden)
Jogurtowy deser z malinami na ciasteczkach korzennych
Chłodny mus waniliowo-cytrynowy ze świeżymi owocami
Puchar lodowy z sosem owocowym i bitą śmietaną
Mus czekoladowy z sosem wiśniowym
Sorbet cytrynowo-truskawkowy ze świeżym liściem mięty
PRZEKĄSKI ZIMNE (proszę wybrać dziesięć rodzajów)
Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i swojskich wędlin podane z chrzanem
Tymbaliki z kurczaka
Łosoś w galarecie
Śledź w oliwie z kaparami z papryką i blanszowaną cebulką
Śledź w śmietanie
Paprykowe koreczki śledziowe
Roladki z szynki z musem chrzanowym i szparagami w galarecie
Pieczony domowy pasztet ze śliwką
Sałatka z pora i wędzonego pstrąga
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i serem pleśniowym z makaronowym eliche
Ryba po grecku
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka ryżowa z kurczakiem, ananasem i rodzynkami
Koreczki z pomidora, serka mozarelli i świeżej bazylii
Jajka faszerowane pastą serową lub łososiowo kawiorową lub pieczarkową
Filet z indyka w galarecie
Dodatkowo: Pomidor, ogórek konserwowy, pikle, koszyk świeżego pieczywa, masło
PIERWSZA CIEPŁA KOLACJA serwowana (proszę wybrać jedną)
Udziec wieprzowy marynowany w ziołach, z ciemnym sosem, ciemnymi kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną serwowany przez Szefa Kuchni ze środka Sali
Polędwiczka wieprzowa z podgrzybkiem w śmietanie na szpinaku z kopytkami
Eskalopki wieprzowe w sosie ziołowym z ziemniaczanym gratin i warzywami z grilla
Łosoś w sosie cytrynowym podany z ziołowym puree ziemniaczanym i marchewką karmelizowaną
Soczysty i różowy filet z kaczki z sosem rozmarynowym podany z grillowanym ziemniakiem i puree z jabłka
Indyk pieczony w pomarańczach z sosem winnym oraz bukietem warzyw blanszowanych i ryżem
Pierś z kurczaka w sosie serowym ze strudlem ziemniaczanym i pieczonymi pomidorami
Kieszonka ze schabu faszerowana śliwkami i boczkiem podana z opiekanymi ziemniakami
Filet z kurczaka zawinięty bekonem podany na marchwiowo-porowym tagliatelle, sos tymiankowym, puree ziemniaczane
DRUGA CIEPŁA KOLACJA serwowana przez kelnerów (proszę wybrać jedną)
Wołowina po burgundzku
Wyjątkowy Strudel Francuski z Łososiem i kiszoną kapustą w sosie śmietanowym
Ragu z indyka duszone w sosie śmietanowo – szałwiowym z cukinią i pomidorami
TRZECIA CIEPŁA KOLACJA serwowana przez kelnerów (proszę wybrać jedną)
Boeuf Strogonow
Krem z ciecierzycy z parmezanem
Krem z białej fasoli z grzankami
Krem żytni z pasztecikiem wieprzowym i kwaśną śmietaną
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz czerwony ze złocistym krokiecikiem mięsnym
SŁODYCZE
Słodki stół ciast 4 rodzaje - do wyboru
Mufinki dekorowane indywidualnie pod Państwa życzenie, Mini ciasteczka
Tort weselny - forma, smak i dekoracje według życzenia, Świeże owoce
NAPOJE - BEZ OGRANICZEŃ
Kawa z ekspresu w kilku wariantach, herbata, Coca – cola 250ml szkło, Fanta 250ml szkło , Sprite 250 ml szkło, Kropla Beskidu gazowana 330 ml szkło, Soki Cappy pomarańcza, jabłko, grapefruit w dzbankach
ATRAKCJE i DODATKI
SWOJSKI STÓŁ
Swojska kiełbasa, kiełbasa krucha, szynka, salceson, kaszanka, boczek pieczony rolowany, pasztet domowy, smalec ze skwarkami, ogórki kiszone, chleb wiejski, chrzan (25 zł/osoba - minimum 70 osób). Dodatkowo: wędzona szynka z nogą (400 zł/sztuka ok 5kg - przy stole dla 90 osób SZYNKA Z NOGĄ GRATIS).
FOTOBUDKA
Fantastyczna pamiątka oraz świetna zabawa dla Państwa oraz Państwa Gości. W trakcie dwu godzinnej zabawy zapewniamy nielimitowaną liczbę zdjęć z ich natychmiastowymi wydrukami, duży wybór gadżetów i akcesoriów, płytę ze wszystkimi zdjęciami, możliwość podpisów zdjęć. Koszt atrakcji wynosi 450 zł.
FAJERWERKI
Pokaz profesjonalnych fajerwerków, wystrzeliwanych nad taflą jeziora - fantastyczny prezent - niespodzianka dla Nowożeńców lub ich Rodziców, oraz dla wszystkich uczestników wesela.
Pokaz 400 wystrzałów (około 3 minuty) – cena specjalna 1750 zł.
Pokaz 300 wystrzałów (około 3 minuty) - 2350 zł.
Pokaz 600 wystrzałów (około 5 minut) - 2950 zł.
ŚWIETLNY NAPIS LOVE
Ten modny i spektakularny trend to wyjątkowa dekoracja, która doda charakteru każdemu przyjęciu. Napis wypełni wnętrze sali w wyjątkowy sposób, nada imprezie specyficzny i wyjątkowy klimat. Podświetlane litery LOVE o wysokości 115cm i długości około 350cm zawierają 70 żarówek . Na Państwa życzenie napis możemy ustawić w dowolnym miejscu na naszej sali. Napis LOVE oddajemy do Państwa dyspozycji na cały czas trwanie przyjęcia weselnego za 400 zł.
OBSŁUGA BARMAŃSKA
Obsługa Barmana -Weselny Bar - element, który wyróżni Państwa wesele, uczyni go niepowtarzalnym i atrakcyjnym.
Usługę wykona dla Państwa grupa "Podawane z Pasją" - projekt prowadzony przez barmanów z pasją pracujących według trendu #nowastage, eko bar. Specjalizują się w cocktailach sezonowych, wykorzystują produkty własne takie jak syropy, kordiały, dodatki - dzięki którym ich kompozycje są wyjątkowe i niepowtarzalne.
Kartę drinków przygotowujemy indywidualnie dla każdej Pary. Oferujemy również profesjonalne doradztwo w doborze alkoholi.
Cena usługi - 1100 zł (cena nie obejmuje alkoholi, owoców, napojów) Telefon bezpośredni: 607 456 976